Skip to main content
Patient Stories

Leven met S-ICD

Op welke manier verandert uw leven na implantatie van uw S-ICD? In het algemeen zou uw dagelijkse leven niet al te veel hoeven te veranderen nadat u volledig bent hersteld van uw procedure (dit duurt ongeveer 4-6 weken). Aan de hand van de volgende tips kunt u een beter begrip krijgen van wat u kunt verwachten van vele normale dagelijkse activiteiten:


Tips on traveling with an S-ICD

Reizen

 • Dat u een S-ICD hebt, betekent niet dat u niet kunt reizen. U moet echter wel uw arts raadplegen om te kijken of voor u bepaalde reisbeperkingen gelden. 
 • Draag uw patiëntidentificatiekaart bij u tijdens het reizen. 
 • Breng uw verzekeringsmaatschappij ervan op de hoogte dat bij u een S-ICD is geïmplanteerd. Sommige verzekeringsmaatschappijen kunnen een schriftelijke bevestiging van uw cardioloog vereisen dat u kunt reizen.
Tips on excercising with an S-ICD

Actief leven

 • Over het algemeen is een S-ICD verenigbaar met een actieve levensstijl. 
 • Uw arts zal u laten weten wanneer u uw normale activiteiten kunt hervatten.
 • U zou de meeste vormen van lichaamsbeweging moeten kunnen hervatten, maar u moet contactsporten als voetbal en rugby vermijden omdat een val of een direct contact met uw borst (zoals bij een rugbytackle) uw apparaat kan beschadigen. Sommige mensen beoefenen echter contactsporten met de juiste bescherming. Overleg met uw arts voordat u overweegt deel te nemen aan een contactsport.
Tips on doctors' visits with an S-ICD

Medische behandeling

 • Het is van het grootste belang dat u uw arts, verpleegkundige of tandarts vertelt dat bij u een S-ICD is geïmplanteerd voordat u enige procedures ondergaat. Mogelijk moeten ze met uw cardioloog spreken voordat ze enige tests of procedures verrichten. Bij elk bezoek aan het ziekenhuis dient u uw patiëntidentificatiekaart mee te nemen.
Driving with an S-ICD

Autorijden

 • Uw arts zal u laten weten of en wanneer u weer kunt autorijden nadat het S-ICD-systeem is geïmplanteerd.
Intimacy with an S-ICD

Seksuele activiteiten

 • Er kan sprake zijn van een bepaalde terughoudendheid bij mensen om seksuele activiteiten te hervatten, maar over het algemeen is de S-ICD verenigbaar met een actief seksleven. 
 • De S-ICD kan onderscheid maken tussen een hoge hartfrequentie en een onregelmatige hartslag (aritmie). Raadpleeg uw arts als u zich zorgen maakt hierover.
S-ICD and the use of household electrical equipment

Gebruik van huishoudelijk apparatuur

 • U kunt gangbare huishoudelijke elektrische apparatuur zoals magnetrons, elektrische dekens, elektrische gereedschappen, MP3-spelers en ontstekingssystemen voor auto's veilig gebruiken, mits deze in goede staat verkeren. U moet deze echter wel uit de buurt van de locatie van uw S-ICD houden. 
 • Vraag uw arts om een complete lijst met voorzorgsmaatregelen voor uw S-ICD.
Working with an S-ICD

Werken

 • Overal het algemeen zou een S-ICD uw werk niet hoeven te belemmeren. Fotokopieerapparaten, faxapparaten en pc's kunnen bijvoorbeeld veilig worden gebruikt. Bepaalde apparaten zoals kettingzagen, elektrische boren met snoer, elektrische zagen en grasmaaimachines moeten op een afstand van ten minste 30 cm van het apparaat worden gehouden. Draaiende motoren en dynamo's, met name in auto's, en booglasapparatuur moeten op een afstand van 60 cm van het apparaat worden gehouden. 
 • Bespreek met uw arts wat uw werk omvat, zodat u gedetailleerde informatie hierover kunt verkrijgen voordat u enige apparatuur gaat gebruiken.
Jetzt suchen

Een arts vinden

Een S-ICD is een defibrillator die subcutaan wordt geïmplanteerd zonder dat draden contact maken met het hart. Gebruik deze kaart om implantatie- en nazorgcentra voor S-ICD te vinden.

Patientengeschichten lesen

Ervaringen van S-ICD-patiënten

Maak kennis met echte S-ICD-patiënten die hun verhalen en hun persoonlijke reizen delen.


De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.