Skip to main content
Rob

De S-ICD is anders

Hoe de S-ICD werkt

Net als andere implanteerbare cardioverter-defibrillators (ICD's) bewaakt uw S-ICD doorlopend, 24 uur per dag, uw hartritme. Het is altijd op afroep beschikbaar. Als uw S-ICD een probleem met een hartaritmie (abnormaal ritme) detecteert, verstuurt het een elektrische schok om het probleem te corrigeren.

De ervaring van het ontvangen van een schok verschilt per persoon; sommige mensen vinden de schok geruststellend, anderen kunnen ongerust worden nadat schoktherapie is afgeleverd. Sommige mensen herstellen sneller dan anderen. Zorg dat u met uw zorgverlener praat, zodat u alle risico's en voordelen die verband houden met de implantatie van een S-ICD goed begrijpt.

Mogelijk krijgt u op een gegeven moment tijdens uw tijd met een S-ICD een schok. Verschillende mensen ervaren deze schokken verschillend. Omdat veel patiënten flauwvallen of bewusteloos worden kort nadat een zeer snel hartritme is begonnen, voelen ze deze schokken met hoge energie niet. Degenen die bij bewustzijn zijn, beschrijven de schok soms als een “schop in de borst”. Het gevoel duurt een seconde.

An S-ICD Works Even If You Feel No Symptoms

Een S-ICD werkt zelfs als u geen symptomen voelt

Veel mensen die abnormale hartritmes (aritmieën) ervaren, voelen niets ongewoons wanneer deze episoden zich voordoen. Zelfs als u geen symptomen voelt, is uw S-ICD ontworpen om levensreddende defibrillatie (een elektrische schok) te geven op basis van de signalen die het apparaat detecteert.

Jetzt suchen

Een arts vinden

Een S-ICD is een defibrillator die subcutaan wordt geïmplanteerd zonder dat draden contact maken met het hart. Gebruik deze kaart om implantatie- en nazorgcentra voor S-ICD te vinden.

Patientengeschichten lesen

Ervaringen van S-ICD-patiënten

Maak kennis met echte S-ICD-patiënten die hun verhalen en hun persoonlijke reizen delen.


De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.