Skip to main content
S-ICD box change

Patiëntervaring: S-ICD wissel

Niets meer dan een knop indrukken

Na een maand is het tijd voor mijn eerste controle na de vervanging van mijn oude S-ICD. Ik herinner me nog dat ik met mijn eerste S-ICD wat gespannen was over de controle. Zou alles nog goed zitten, staan de instellingen nog goed? 

Deze keer zit ik vol vertrouwen in de wachtruimte, want ik voel me opperbest. Ik ben weer gaan sporten en het litteken valt totaal niet op. Zodra mijn naam wordt omgeroepen, loop ik rustig het kantoor van de arts binnen. 

Ik ga weer op de onderzoekstafel liggen, net als voorheen, en er worden wat elektrodes op mijn lichaam geplaatst. Vervolgens wordt de nieuwe S-ICD uitgelezen. Alles is in orde, zoals verwacht. Nadat de S-ICD is uitgelezen, wordt ik doorverwezen naar de cardioloog. Hij controleert het litteken en vraagt me hoe het met me gaat. Ik zeg tegen hem dat ik zo'n snelle revalidatie nooit had verwacht! Dus na een paar minuten sta ik alweer buiten met een brede glimlach op mijn gezicht. 

Na mijn gesprek met de cardioloog krijg ik uitleg over de Latitude-monitor. Latitude is een soort van mini-tablet (hij lijkt een beetje op mijn internetrouter), die mijn S-ICD draadloos kan uitlezen en de data vanuit huis naar het ziekenhuis verzendt. Hierdoor kunnen eventuele problemen eerder worden vastgesteld en hoef ik minder vaak het ziekenhuis te bezoeken voor een controle! 

Zodra ik weer thuis ben, ga ik naar mijn slaapkamer en verbind ik de Latitude binnen een paar minuten. Tijdens de installatieprocedure wordt onder andere een 'testbericht' verstuurd, waarbij de S-ICD wordt uitgelezen. Het klinkt ingewikkeld, maar je hoeft er alleen een knop voor in te drukken. Na een paar seconden begint de knop groen te branden, wat aangeeft dat het bericht is verzonden. Het is fantastisch dat de nieuwe S-ICD nu niet alleen een langere batterijduur heeft en dunner is dan de vorige versie, maar dat hij ook over deze functie voor 'bewaking op afstand' beschikt! 

Rob. 


De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.