Skip to main content
Patient Stories

Verhalen van patiënten

Klantbezoek

Vandaag heb ik een afspraak met een klant die micro-elektronica ontwikkelt en produceert. Het is een snel groeiende organisatie in een zeer hoogtechnologische omgeving. Ze hebben me uitgenodigd om te praten over het ontwikkelen van een nieuwe website. Het klinkt interessant.

Ik meld me bij de receptie waar ik een bezoekersbadge krijg. Je hebt ze waarschijnlijk wel eerder gezien; ze hebben een magneet waarmee je ze aan je jas bevestigt. Op de achterzijde van de badge staat een afbeelding met een pacemakerwaarschuwing. Vanwege de magneet moet de badge niet in de buurt van een pacemaker worden gedragen. Ik vraag me af of zo'n kleine magneet de werking van een pacemaker echt zou kunnen verstoren? Ik heb geen pacemaker, maar wel een S-ICD. Wat moet ik in mijn geval doen? Ik weet het echt niet. Maar voor de zekerheid draag ik de badge aan de rechterkant (de S-ICD bevindt zich aan de linkerkant).

Mijn contactpersoon geeft me een uitgebreide briefing over de communicatiedoelstellingen van de website. Vorig jaar heb ik een rondleiding gehad bij het bedrijf, maar ondertussen is er aardig wat veranderd. We besluiten dat een nieuwe rondleiding een goed idee zou zijn.

Aangezien dit een elektronische hoogtechnologische omgeving is, krijg ik een witte laboratoriumjas en wordt me verteld dat ik helemaal vrij van statische elektriciteit moet zijn. Ik glimlach erom, want ik ben een lopende batterij! Enkele minuten later lopen we door de researchafdeling waar Willie Wortel-achtige personages nieuwe elektronica ontwikkelen.

Daarna betreden we een enorme productiehal met indrukwekkende hightech-uitrusting. Ik aarzel en vraag me af of het wel veilig is om zo dicht bij deze machines te staan. Ik weet dat huishoudelijke apparatuur zelden problemen veroorzaakt, maar wanneer je je in een industriële omgeving bevindt met potentieel sterke elektromagnetische velden en een S-ICD draagt, kun je waarschijnlijk het beste geen risico nemen. Ik neem het zekere voor het onzekere en houd afstand. Misschien moet ik het de volgende keer maar vragen.

Na de rondleiding heb ik genoeg informatie om aan het werk te gaan. Ik lever mijn badge in en vertrek. Terug in de auto realiseer ik me dat ik soms zal worden geconfronteerd met praktische vragen en wat wel en niet kan met betrekking tot bepaalde apparatuur, maar ik sta er niet te lang bij stil. Deze zaken zijn gewoon herinneringen aan het feit dat ik een S-ICD-heb; niets meer en niets minder.

Rob


De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.