Skip to main content
Implant Procedure

Procedure voorbereiding

Hoe u zich voorbereidt op uw procedure

Voorbereidingen treffen voor uw S-ICD-implantatie is niet wezenlijk anders dan voorbereidingen treffen voor andere soorten procedures.

Uw zorgverlener zal u specifieke instructies geven voor de vereiste voorbereidingen. Volg deze instructies nauwgezet. Ook krijgt u voorafgaand aan en na afloop van de procedure een antibioticakuur die u moet innemen.

Vraag uw arts…

  • Of u bepaalde geneesmiddelen moet blijven innemen of hiermee moet stoppen
  • Of u eten of drinken tijdens de uren voor de procedure moet vermijden 
  • Wat u moet verwachten wanneer u wordt opgenomen in het ziekenhuis
S-ICD follow instructions on how to prepare for your procedure

Het is belangrijk dat u het uw arts vertelt als u geen aspirine kunt innemen of een geschiedenis van problemen met bloedingen hebt. Uw arts moet ook weten of u andere geneesmiddelen gebruikt, allergische reacties op geneesmiddelen hebt of allergisch bent voor metalen of plastic. Voor een lijst met vragen die u voorafgaand aan uw procedure aan de arts kunt stellen, klikt u hier.

Jetzt suchen

Een arts vinden

Een S-ICD is een defibrillator die subcutaan wordt geïmplanteerd zonder dat draden contact maken met het hart. Gebruik deze kaart om implantatie- en nazorgcentra voor S-ICD te vinden.

Patientengeschichten lesen

Ervaringen van S-ICD-patiënten

Maak kennis met echte S-ICD-patiënten die hun verhalen en hun persoonlijke reizen delen.


De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.