Skip to main content
Implant Procedure

Procedure voorbereiding

Overzicht van S-ICD-procedure

Het chirurgisch inbrengen van de S-ICD duurt over het algemeen ongeveer een uur. Onderstaand vindt u een meer gedetailleerde beschrijving van de procedure die uit 6 stappen bestaat 1:

  1. Aan de linkerkant van de borstkas wordt naast de ribbenkast een incisie gemaakt.
  2. Onder de huid wordt een pocket, of zakje, gevormd waarin de S-ICD-pulsgenerator wordt geplaatst.
  3. Enigszins links van het borstbeen worden twee kleine incisies gemaakt om de elektrode onder de huid te kunnen plaatsen.
  4. Vervolgens wordt de elektrode aangesloten op de S-ICD-pulsgenerator.
  5. Nadat de S-ICD is geïmplanteerd, zullen de meeste artsen het apparaat testen. U bent onder verdoving gedurende dit deel van de procedure, waarin de arts een aritmie (onregelmatige hartslag) opwekt en de S-ICD uw abnormale hartritme automatisch mag detecteren en stoppen. Enkele instellingen zullen met gebruikmaking van een afzonderlijke programmeringstablet worden aangepast, zodat ze optimaal zijn afgestemd op uw hart.
  6. Ten slotte voltooit uw arts de procedure door de incisies te sluiten.
Jetzt suchen

Een arts vinden

Een S-ICD is een defibrillator die subcutaan wordt geïmplanteerd zonder dat draden contact maken met het hart. Gebruik deze kaart om implantatie- en nazorgcentra voor S-ICD te vinden.

Patientengeschichten lesen

Ervaringen van S-ICD-patiënten

Maak kennis met echte S-ICD-patiënten die hun verhalen en hun persoonlijke reizen delen.


REFERENTIES:

 1. Laden Sie die S-ICD-Informationsbroschüre herunter: www.s-icd.eu, Seiten 20-21

De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.