Skip to main content
Ontdek het verschil van de S-ICD

Ontdek het verschil van de S-ICD

Nadat bij u een verhoogd risico voor plotselinge hartstilstand is vastgesteld, is de volgende stap het kiezen van een behandelingsoptie. Tijdens uw bezoeken aan uw arts hebt u het mogelijk gehad over de voordelen van een implanteerbare cardioverter-defibrillator oftewel een ICD-apparaat.

Een S-ICD (subcutane implanteerbare cardioverter-defibrillator) is een evolutie op het gebied van ICD-therapie. Het apparaat wordt net onder de huid geplaatst, zonder dat draden het hart raken. Zodoende elimineert het potentieel ernstige risico's op korte en lange termijn die zijn gekoppeld aan het plaatsen van elektrische draden in het hart of de bloedvaten.

Questions for Your Doctor: Diagnosis

Hoe de S-ICD werkt

Uw S-ICD bewaakt uw hartritme 24 uur per dag. Het systeem is ontworpen om levensreddende defibrillatietherapie (een elektrische schok aan het hart) te leveren wanneer het bemerkt dat uw hartfrequentie gevaarlijk hoog is.

How the S-ICD Works

S-ICD vergeleken met andere apparaten

Een S-ICD verschilt van een pacemaker of een traditioneel ICD-apparaat. Uw S-ICD wordt net onder de huid geplaatst en levert therapie zonder dat elektrische draden in het hart hoeven te worden geïmplanteerd.

Jetzt suchen

Een arts vinden

Een S-ICD is een defibrillator die subcutaan wordt geïmplanteerd zonder dat draden contact maken met het hart. Gebruik deze kaart om implantatie- en nazorgcentra voor S-ICD te vinden.

Patientengeschichten lesen

Ervaringen van S-ICD-patiënten

Maak kennis met echte S-ICD-patiënten die hun verhalen en hun persoonlijke reizen delen.

Vragen voor uw arts: S-ICD

U en uw arts kunnen samen besluiten of een S-ICD de juiste optie is voor u. Neem de tijd om de juiste vragen te stellen om een goed gefundeerde beslissing te kunnen nemen.


De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.