Skip to main content
Implant Procedure

Voorbereidingen voor implantatieprocedure van defibrillator

Zodra u het type defibrillator hebt gekozen, is uw volgende stap het ondergaan van de implantatieprocedure van de defibrillator. Mogelijk hebt u vragen over de procedure, zoals wat het inhoudt, hoe u zich kunt voorbereiden op de procedure en wat u moet verwachten van het herstelproces. In deze sectie vindt u antwoorden.

Procedure Overview

Übersicht des Eingriffs

De implantatieoperatie van de S-ICD duurt normaal gesproken ongeveer een uur. Een S-ICD bestaat uit een pulsgenerator en een elektrode, die net onder de huid worden geplaatst, zodat het hart en de bloedvaten hierdoor niet worden geraakt en intact blijven.

How to Prepare

Hoe u zich voorbereidt

Uw zorgverlener zal u specifieke instructies geven over de voorbereidingen die u moet treffen voor de implantatieprocedure van uw S-ICD. Zorg dat u deze instructies zorgvuldig opvolgt.

Recovery Process

Herstelproces

In de meeste gevallen kan iemand bij wie een S-ICD is geïmplanteerd de volgende dag het ziekenhuis al weer verlaten. Volledig herstel van de implantatieprocedure van de defibrillator duurt ongeveer 4-6 weken.

Jetzt suchen

Een arts vinden

Een S-ICD is een defibrillator die subcutaan wordt geïmplanteerd zonder dat draden contact maken met het hart. Gebruik deze kaart om implantatie- en nazorgcentra voor S-ICD te vinden.

Patientengeschichten lesen

Ervaringen van S-ICD-patiënten

Maak kennis met echte S-ICD-patiënten die hun verhalen en hun persoonlijke reizen delen.

Vragen voor uw arts: Procedure

Zorg dat u een duidelijker beeld hebt van wat u moet verwachten van de implantatieprocedure van uw defibrillator en het herstel hiervan. Neem deze vragen mee bij uw volgende afspraak met uw arts.


De inhoud van deze website is uitsluitend bedoeld voor informatieve doeleinden en sluit alle reclamedoeleinden voor medische apparatuur uit. Deze informatie vormt geen medisch of juridisch advies, en Boston Scientific aanvaardt geen garantie voor de volledigheid, juistheid of actualiteit van deze informatie. Daarom raadt Boston Scientific u aan om bij gezondheidsproblemen of vragen contact op te nemen met uw arts.