Voorbereidingen voor implantatieprocedure van defibrillator

Zodra u het type defibrillator hebt gekozen, is uw volgende stap het ondergaan van de implantatieprocedure van de defibrillator. Mogelijk hebt u vragen over de procedure, zoals wat het inhoudt, hoe u zich kunt voorbereiden op de procedure en wat u moet verwachten van het herstelproces. In deze sectie vindt u antwoorden.
Overzicht van procedure

Overzicht van procedure

De implantatieoperatie van de S-ICD duurt normaal gesproken ongeveer een uur. Een S-ICD bestaat uit een pulsgenerator en een elektrode, die net onder de huid worden geplaatst, zodat het hart en de bloedvaten hierdoor niet worden geraakt en intact blijven.

Hoe u zich voorbereidt

Hoe u zich voorbereidt

Uw zorgverlener zal u specifieke instructies geven over de voorbereidingen die u moet treffen voor de implantatieprocedure van uw S-ICD. Zorg dat u deze instructies zorgvuldig opvolgt.

Herstelproces

Herstelproces

In de meeste gevallen kan iemand bij wie een S-ICD is geïmplanteerd de volgende dag het ziekenhuis al weer verlaten. Volledig herstel van de implantatieprocedure van de defibrillator duurt ongeveer 4-6 weken.

Vragen voor uw arts: Procedure

Vragen voor uw arts:
Procedure

Zorg dat u een duidelijker beeld hebt van wat u moet verwachten van de implantatieprocedure van uw defibrillator en het herstel hiervan. Neem deze vragen mee bij uw volgende afspraak met uw arts.

Een arts vinden

Een arts vinden.

Een S-ICD is een defibrillator die subcutaan wordt geïmplanteerd zonder dat draden contact maken met het hart. Gebruik deze kaart om implantatie- en nazorgcentra voor S-ICD te vinden.

Ervaringen van S-ICD-patiënten

Ervaringen van
S-ICD-patiënten

Maak kennis met echte S-ICD-patiënten die hun verhalen en hun persoonlijke reizen delen.

Top